Yumis

Prijatelj Vaše kuhinje

ŠEF MISIJE DANSKE AMBASADE U POSETI YUMIS-U U OKVIRU DANA KLASTERA

ŠEF MISIJE DANSKE AMBASADE U POSETI YUMIS-U U OKVIRU DANA KLASTERA

Okrugli sto o razvoju malih i srednjih preduzeća u južnoj Srbiji „Dan klastera“ održaće se u Nišu, u Kući klastera (Generala Milojka Lešjanina br. 52), 11. maja 2017. godine od 10.30 do 12.30 sati, u organizaciji Ambasade Danske u Beogradu i Kuća klastera Niš. 

Tema okruglog stola biće uticaj LEDIB programa na razvoj malih i srednjih preduzeća u južnoj Srbiji i unapređenje poslovnog razvoja kroz saradnju nauke i prakse uz podršku javnog sektora.

Danska i Srbija ove godine proslavljaju stogodišnjicu diplomatskih odnosa i u duhu obeležavanja ovog jubileja Ambasada Danske u Srbiji posetiće Kuću klastera Niš, izlaznu strategiju LEDIB programa, kao i nišku kompaniju YUMIS.

Pored učešća na okruglom stolu u Kući klastera, predsednik kompanije YUMIS Milovan Kocić biće učesnik predavanja šefa misije Ambasade Danske NJ. E. gospodina Skovgarda na Ekonomskom fakultetu u Nišu.

Program za lokalni ekonomski razvoj na Balkanu (LEDIB) bio je značajan program pod podrškom Danskog susedskog programa, čiji je cilj da unapredi rast malih i srednjih preduzeća u južnoj Srbiji. LEDIB je u Nišu, tokom svoje misije od 2007. do 2012. godine, postao prepoznatljiv brend zbog masovno pružene tehničke pomoći malim i srednjim preduzećima kroz koncept klastera, poslovnim članskim organizacijama, polovno- razvojnim uslugama i javnim institucijama.