Yumis

Prijatelj Vaše kuhinje

Nagrade za najbolje u privredi

Nagrade za najbolje u privredi

Na svečanoj sednici Skupštine Privredne komore Srbije održanoj 18.12.2017. dodeljene su nagrade kompanijama i pojedincima koji su radom, angažovanjem i rezultatima pružili veliki doprinos razvoju srpske privrede. Dodeljeno je 41 priznanje u četiri kategorije - jubilarne nagrade, privrednim društvima i pojedincima, i Nagrada za doprinos informisanju javnosti o poslovanju privrede i Komore.

U radnom delu sednice Skupštine, definisano je strateško opredeljenje Komore - uticaj na kreiranje propisa i zakona važnih za poslovanje privrede, uspostavljanje što većeg broja direktnih kontakata sa privrednim subjektima, podrška izvoznicima, povezivanje domaćih kompanija sa inostranim partnerima, kao i unapređenje postojećih i razvoj novih usluga.

 

Potpredsednik PKS Mile Kocić navodi da je Skupština PKS usvojila i Plan rada Komore za 2018., finansijski plan i druge odluke važne za rad i efikasno funkcionisanje komorskog sistema.  

 

Pre sednice Skupštine PKS održana je sednica Upravnog odbora PKS na kojoj  su usvojeni Poslovnik o radu Parlamenta preduzetnika, Pravilnik o ocenjivanju zaposlenih u PKS, odluka o formiranju Saveta za saradnju nauke i privrede PKS, odluka o osnivanju Privrednih društava PKS - Poslovne akademije i Centra za digitalnu transformaciju.