Yumis

Prijatelj Vaše kuhinje

O nama

O nama

Istorija Kompanije

YUMIS DOO iz Niša je osnovano 1991.godine kao privatno preduzeće. Osnovna delatnost je proizvodnja supa, začina, pudinga, šlagova, čajeva, kikirikija, aditiva za pekarsku industriju i još mnogo drugih proizvoda. Narednih 20 godina Yumis razvija svoju prodajnu mrežu i ostvarenim rezultatima značajno širi poslovanje. Danas, mnoge grupe Yumis proizvoda zauzimaju značajno učešće na domacem i inostranim tržištima. Kvalitet proizvoda i celokupnog poslovanja je preduslov poslovne politike kompanije, što potvrđuju sertifikati HACCP, IFS.

Profesionalizam svih sektora i višegodišnje prisustvona tržištu, uz konstantno unapređenje poslovanja rezultirali su visokokvalitetnim proizvodima koji su jednako konkurentni na domaćem I inostranim tržištima. Yumis proizvodi promovišu tradicionalne ukuse juga I čitave Srbije, uz moderan dizajn ambalaže.
Nekada je Niš bio grad televizora i rendgen aparata koji su se proizvodili u Elektronskoj Industriji ili grad lokomotiva iz Mašinske Industrije, danas je sinonim supa iz Yumis-a.

Politika Kvaliteta

YUMIS DOO Niš politiku kvaliteta zasniva na sledećim principima:
- konstantno praćenje potreba postojećih i potencijalnih korisnika u cilju što boljeg razumevanja I prilagođavanja istim
- proces odlučivanja bazira se isključivo na anlizama relevantnih podataka i informacija
- svi zaposleni aktivno učestvuju u poslovnim aktivnostima, svesni toga da je naša organizacija jaka onoliko koliko je jaka najslabija karika u njoj
- organizaciona struktura je koncipirana po modelu jasno definisanih i delegiranih zadataka u okviru sektora
- sistemski pristup rešavanju problema
- sve naše napore usmeravamo na kontinuirano unapređenje svih naših procesa, aktivnosti i karakteristika kvaliteta svakog proizvedenog proizvoda
- svi zaposleni, na čelu sa top menadžmentom, u sistemu rada organizovani su u skladu sa zahtevima standarda ISO 9001 i načelima HCCP i IFS.


Vizija

Liderska pozicija u proizvodnji i plasmanu proizvoda, na domaćem i inostarnim tržištima, uz konstantno unapređenje odnosa sa kupcima i povećanje benefita za krajnjeg potrošača.

Misija

Zadovoljenje potreba potrošača i savremene porodice, visokokvalitetnim proizvodima, proizvedenim u organizacionim uslovima poslovanja po svetskim standardima.


Tržište

Domaće tržište
Domaće tržište, uslovljeno strogim kriterijumima inostranog tržišta, uz istovremenu globalizaciju, ima određene preduslove za uspostavljanje saradnje. Neki od tih preduslova odnose se na primenu međunarodnih standarda kao i na kontrolu kvaliteta proizvoda. U skladu s tim, u YUMIS-u su sve procedure koje se primenjuju u proizvodnji, kao i u svim drugim aktivnostima usklađene sa ISO 9001:2000 standardom. Posebna pažnja poklanja se kontroli kvaliteta. O tome svedoči certifikat o primeni sistema kontrole kvaliteta HACCP. Ovaj certifikat se svake godine obnavlja posle kontrole koju vrši TUV Management Service Gmbh iz Minhena. Yumis je među prvima, u Srbiji, uveo IFS standard čija se resertifikacija obavlja uspešno svake godine. Kompanija Yumis uspešno je uvela HALAL sertifikat koji omogućava izvoz hrane na tržište islamskih zemalja.

YUMIS proizvode u punom asortimanu možete naći u objektima svih KA i lokalnih KA kupaca. Pored garancije kvaliteta za sopstveni brend, YUMIS stoji iza kvaliteta proizvoda iz svog asortimana pod privatnom robnom markom velikih sistema (RIAL, K PLUS, M, BAS BAS, ARO, TOP BUDGET, BRAVO, VERO, SPAR, FINO…). Pored prepoznatljivih kategorija supa, začina, pudinga, asortiman smo osvežili, za nas potpuno novom, kategorijom linije konditora-DOLCI kolačima. Za kratko vreme DOLCI su našli put do krajnjih potrošača. Danas, užurbani tempo i dinamična svakodnevica menjaju navike i stvara se potreba za instant obrocima. Kako bi udovoljili potrebama naših potrošača plasirali smo još jednu kategoriju instant obroka - noodles. Noodles su prilagodjene tradicionalnim ukusima YUMIS supa i za sada smo plasirali 4 ukusa-piletina, govedja, pečurke, paradajz.
Dizajn je usaglašen sa novim dizajnom kompletnog asortimana supa, koji ce unificirati 20 godina stvaranja različitih ukusa.


Inostrano tržište
Pored rezultata na domaćem tržištu, usmereni smo na ostvarivanje postavljenih ciljeva i ka ino tržištu. Naša razvojna strategija bazirana je na partnerskim odnosima sa našim distributerima uz pružanje maximalne marketinške podrške. YUMIS proizvodi se trenutno mogu naći na policama u Makedoniji, Crnoj Gori, Albaniji, Bosni i Hercegovini, Kosovu, Hrvatskoj, Grčkoj, Italiji, Nemačkoj, Francuskoj, Švedskoj, Češkoj, USA, Bugarskoj, Rumuniji, Rusiji, Belorusiji, Somaliji, Keniji.
Planovi širenja usmereni su ka tržištima: Kanade, Australije, Madjarske, Slovenije, Moldavije, Poljske, Slovačke, Ukrajine, Litvanije, Kazahstana, Afrike…


Interni web portal - značajan izvor informacija i realna slika stanja na terenu.
Zahvaljujući najsavremenijim metodama, na kojima je portal baziran, i svakodnevnom ažuriranju, u svakom trenutku imamo kompletnu sliku tržišta. Na osnovu podataka sa portala i detaljnih analiza koje omogućuje, uz ukrštanje sa ciljevima imamo prednost u pogledu fleksibilnosti i brzine donošenja odluka od starteškog značaja.


Zaposleni

Kompanija YUMIS organizovana je na nivou poslovnih centara – regionalnih timova. Yumis ima svojih šest poslovnih centara:

PC Beograd
PC Novi Sad
PC Subotica
PC Niš
PC Leskovac
PC Čačak

Za našu poziciju na tržistu zaslužni su svi zaposleni: menadžeri, referenti, komercijalisti, računovođe, skladištari i drugi.

Povezujemo mudrost iskusnih i energičnost i sveže znanje mladih.

Pridružite nam se:
•zbog mogućnosti učenja
•saradnje sa iskusnim stručnjacima
•kontakata sa međunarodnim okruženjem
•zanimljivog posla
•socijalne sigurnosti
•znanja i iskustava koje sa sobom nosi rad u kompaniji Yumis

APLICIRAJ ZA POSAO
SERTIFIKATIIFS Sertifikat

Prehrambenoj industriji YUMIS zvanicno je urucen sertifikat IFS standarda. Sertifikat je ispred zvanicnog auditora ISACERT-a iz Holandije urucio direktor G. Van der Ven.
Yumis je prva kompanija u bransi koja je ispunila sve standarde i dobila ovaj medjunarodno priznati sertifikat.International Food Standard (IFS) služi za standardizovanu kontrolu bezbednosti hrane i nivoa kvaliteta proizvođača.
IFS se poštuje kao sistem garantovanja kvaliteta hrane za sve proizvođače. Izdavači ovog danas veoma široko primenjivanog standarda su sa jedne strane Centralno udruženje nemačke trgovine na malo HDE e.V. i francusko udruženje trgovine na veliko i malo FCD.
Zahtevi trgovine na malo sumirani u IFS se mogu izvesti iz sledećeg osnovnog pitanja: Da li je proizvođač u stanju da isporuči bezbedan proizvod u skladu sa zadatom specifikacijom i zakonodavstvom?

HACCP

ISO

ISO je medjunarodna organizacija za standardizaciju.
ISO 9001 ili QMS – Quality Management Systems je osnovni standard. Ovaj standard nam daje smernice kako upravljati kvalitetom u svim sektorima organizacije.
NAGRADE I PRIZNANJA - Šampion kvaliteta


Naše vreme tek dolazi

S obzirom na to da smo prvi u bransi u ovom delu regiona dobili HACCP sertifikat želimo da i dalje proizvodnju baziramo na sopstvenoj tehnologiji i da svoje proizvode plasiramo I u inostranstvu. Prosle godine 1/3 ukupne proizvodnje plasirana je na druga trzista. Ove godine ocekujemo povecanje na 40% od nase ukupne proizvodnje, uz plasman naših proizvoda na tržište Kanade, Austrije, Australije, Litvanije…

Yumis je proglašen za najperspektivniji brend Srbije. Da se uspeh jedne kompanije ne meri samo u novcu, već i time koliko su ona ili neki njen proizvod prepoznatljivi na tržištu, potvrđuje i priznanje koje je nam je dodelio žiri sačinjen od predstavnika Komore mladih lidera (Junior chamber international).