Yumis

Prijatelj Vaše kuhinje

Vlasnik kompanije YUMIS, Mile Kocić, obavljaće funkciju potpredsednika PKS

Vlasnik kompanije YUMIS, Mile Kocić, obavljaće funkciju potpredsednika PKS

Novoizabrana Skupština Privredne komore Srbije (PKS), koju čini 150 privrednika iz cele Srbije, odlučila je da dosadašnji predsednik PKS, Marko Čadež, bude na čelu ove institucije i u narednom mandatu. Na predlog predsednika PKS funkciju potpredsednika u narednom mandatu među ostalima obavljaće i Mile Kocić, vlasnik kompanije Yumis iz Niša.

Skupštinu čine predstavnici 16 regionalnih i parlamenta komore glavnog grada, prvi put biranih u otvorenom demokratskom postupku u kome je svaki privrednik dobio pravo da se kandiduje, da bira i bude biran. Na ovaj način biće omogućeno da se glas privrednika čuje na svim nivoima odlučivanja.

Po izboru za predsednika PKS Marko Čadež je naglasio značaj novog načina na koji su birani komorski organi i novog izbornog modela u komorskom sistemu Srbije.

„Prvi put izbori u komorskom sistemu – za regionalne parlamente sprovedeni su po direktnom principu, u kojem je svaki privrednik imao pravo da se kandiduje i bude biran. Regionalne parlamente privrednika čine predstavnici čak 678 najznačajnijih kompanija u Srbiji, a Skupštinu PKS privrednici koje je delegiralo 17 parlamenata privrede iz cele Srbije“, rekao je predsednik PKS.