O kompaniji

Kompanija YUMIS je prehrambena industrija koja se bavi proizvodnjom supa, začina, pudinga, šlagova, čajeva, kikirikija, ratluka, kremova, sušenog voća i još mnogo drugih proizvoda.

Na jugu Srbije sa sedištem u Nišu počev od 1991 godine iz male porodične firme pa do današnjeg dana svojim proizvodima izlazi u susret potrebama i željama potrošača širom planete. Danas Yumis predstavlja lidera u ovom delu prehrambene industrije u gotovo svim kategorijama ,i kao domaći proizvodjač ne zaostaje ni u jednom segmentu za velikim svetskim prehrambenim indusrtijama.
Yumis zapošljava 200 radnika i svoje proizvode pored srpskog tržišta plasira u preko 30 drzava širom sveta.

Istorija kompanije

1991

U porodičnoj kući osnovano proizvodno trgovinsko preduzeće koje se bavilo trgovinom kaustične sode i drugih hemijskih proizvoda.

1995

Kreće proizvodnja čajeva, praška za pecivo, sode bikarbone, kakao praha, kokosa i druge pakovane hrane.

2000

Je prekretnica u razvoju Yumisa, i tada počinje proizvodnja prvih supa po kojima je Yumis i dan danas poznat širom sveta.

2001

Inteziviraju se izvozi ka različitim destinacijama ,i Yumis polako iz lokalnog prerasta u brend koji postaje internacionalni.

2006

Yumis kupuje Elekrtomedicinu i svoje proizvdne pogone širi na 12.000 m2.

2010, 2012, 2016

Yumis dobija priznanja u izboru “Najbolje iz Srbije” , gospodin Kocić biva proglašen za mendzera jugoistocne Evrope, kao i za privrednika godine od strane Ernst and Young kompanije.

2017

Proizvodni portfolio proširuje se konditorima, ratlucima i kremovima.

Politika kavaliteta

Kompanija YUMIS Niš politiku kvaliteta zasniva na sledećim principima:

 • konstantno praćenje potreba postojećih i potencijalnih korisnika u cilju što boljeg razumevanja I prilagođavanja istim
 • process odlučivanja bazira se isključivo na anlizama relevantnih podataka i informacija
 • svi zaposleni aktivno učestvuju u poslovnim aktivnostima, svesni toga da je naša organizacija jaka onoliko koliko je jaka najslabija karika u njoj
 • organizaciona struktura je koncipirana po modelu jasno definisanih i delegiranih zadataka u okviru sektora
 • sistemski pristup rešavanju problema
 • sve naše napore usmeravamo na kontinuirano unapređenje svih naših procesa, aktivnosti i karakteristika kvaliteta svakog proizvedenog proizvoda
 •  svi zaposleni, na čelu sa top menadžmentom, u sistemu rada organizovani su u skladu sa zahtevima standarda ISO 9001 i načelima HCCP i IFS.

Vizija

Liderska pozicija u proizvodnji i plasmanu proizvoda, na domaćem i inostranom tržištu, uz konstantno unapređenje odnosa sa kupcima i povećanje benefita za krajnjeg potrošača.

Misija

Zadovoljenje potreba potrošača i savremene porodice, visoko kvalitetnim proizvodima, proizvedenim u organizacionim uslovima poslovanja po svetskim standardima.

Interni web portal - značajan izvor informacija i realna slika stanja na terenu.

Zahvaljujući najsavremenijim metodama, na kojima je portal baziran, i svakodnevnom ažuriranju, u svakom trenutku imamo kompletnu sliku tržišta. Na osnovu podataka sa portala i detaljnih analiza koje omogućuje, uz ukrštanje sa ciljevima imamo prednost u pogledu fleksibilnosti i brzine donošenja odluka od starteškog značaja.

Zaposleni

Kompanija YUMIS na domaćem tržištu organizuje prodaju i disitribuciju organizuje kroz četiri regionalna tima:

Beograd
Vojvodina
Zapadna i centralna Srbija
Jugoistočna Srbija

Za našu poziciju na tržistu zaslužni su svi zaposleni: menadžeri, referenti, komercijalisti, računovođe, skladištari i drugi.
Povezujemo mudrosti iskusnih i energičnost i sveže znanje mladih.

Pridružite nam se :

 • zbog mogućnosti učenja
 • saradnje sa iskusnim stručnjacima
 • kontakata sa međunarodnim okruženjem
 • zanimljivog posla
 • socijalne sigurnosti
 • znanja i iskustava koje sa sobom nosi rad u kompaniji Yumis

Sertifikati

Prehrambenoj industriji YUMIS zvanicno je urucen sertifikat IFS standarda. Sertifikat je ispred zvanicnog auditora ISACERT-a iz Holandije urucio direktor G. Van der Ven.
Yumis je prva kompanija u bransi koja je ispunila sve standarde i dobila ovaj medjunarodno priznati sertifikat .International Food Standard (IFS) služi za standardizovanu kontrolu bezbednosti hrane i nivoa kvaliteta proizvođača.
IFS se poštuje kao sistem garantovanja kvaliteta hrane za sve proizvođače. Izdavači ovog danas veoma široko primenjivanog standard su sa jedne strane Centralno udruženje nemačke trgovine na malo HDE e.V. i francusko udruženje trgovine na veliko i malo FCD.
Zahtevi trgovine na malo sumirani u IFS se mogu izvesti iz sledećeg osnovnog pitanja: Da li je proizvođač u stanju da isporuči bezbedan proizvod u skladu sa zadatom specifikacijom i zakonodavstvom?

HACCP je sistem bezbednosti hrane koji se zasniva na analizi i kontroli potencijalnih bioloških/mikrobioloških, hemijskih i fizičkih opasnosti kojima su izložene sirovine, mogućih opasnosti pri rukovanju, proizvodnji, distribuciji i konzumiranju krajnjeg proizvoda.

ISO je medjunarodna organizacija za standardizaciju.
ISO 9001 ili QMS – Quality Management Systems je osnovni standard. Ovaj standard nam daje smernice kako upravljati kvalitetom u svim sektorima organizacije.

Nagrade i priznjanja - Šampion kvaliteta

Naše vreme tek dolazi

S obzirom na to da smo prvi u bransi u ovom delu regiona dobili HACCP sertifikat želimo da i dalje proizvodnja baziramo na sopstvenoj tehnologiji i da svoje proizvode plasiramo I u inostranstvu. Prosle godine 1/3 ukupne proizvodnja plasirana je na druga trzista. Ove godine ocekujemo povecanje na 50% od nase ukupne proizvodnje, uz plasman naših proizvoda na tržište Kanade, Austrije, Australije, Litvanije…

Yumis je proglašen za najperspektivniji brend Srbije. Da se uspeh jedne kompanije ne meri samo u novcu, već i time koliko suonailinekinjen proizvod prepoznatljivi na tržištu, potvrđuje i priznanje koje je nam je dodelio žiri sačinjen od predstavnika Komore mladih lidera (Junior chamber international).

circ