Grčki sladoled

Sastojci:

Mleko 850ml
Šećer 100g
Želatin 2 kesice
Šlag krem beli 500g
Voćne napolitanke 100g(čokoladne)
Mleveni keks 100g
Lešnik 75g (drobljenih)
Priprema:

750 ml mleka zasladiti sa 100 g šećera i staviti da provri. U 100 ml mleka rastvoriti 2 kesice želatina, pa sipati u prokuvano mleko i umutiti mikserom. Ostaviti da se ohladi na sobnoj temperaturi, a zatim staviti u frižider, da se lepo ohladi (nemojte držati duže u frižideru nego što je potrebno, jer će se u suprotnom od mase stvoriti puding i nećete moći da umutite šlag). Kada se ohladi, sipati u to 500 g šlaga i mutiti dok ne postane čvrsto. Podeliti na 3 dela. U prvi staviti napolitanke, u drugi lešnike, a u treći keks. Posudu obložiti providnom folijom, pa istim redom sipati (napolitanke, lešnik, pa keks) i svaki red lepo izravnati, pa staviti u zamrzivač. Kada se dobro stegne, izvrnuti tortu na tacnu i ukrasiti po želji.

circ