Sajam u Ningbo-u, Kina

12. juna 2014.

U okrivu velikog sajma robe siroke potrosnje u Ningbo-u (četvrta luka po veličini u Kini, 250km udaljena od Šangaja), održanog od 8.6.-11.6.2014, bila je održana u posebnoj hali Expo izložba za kompanije iz zemalja istočne i centralne Evrope, što je bilo dogovoreno na samitu u novembru mesecu 2013. u Bukureštu, izmedju evropskih i kinesnik lidera.

U okviru hale, Srbija je dobila prostor za prezentaciju 16 kompanija, medju kojima se nasla i kompanija YUMIS. Sajam je otvorio visoki kineski zvanicnik kao i zvanicnici evropskih zemalja ucesnica.

Kina kao najbrze rastuce trziste u istoriji covecanstva sa preko 7% rasta BDP godisnje, kao druga svetska ekonomska sila, sa polulacijom od 1,3 milijardi, predstavlja ogroman potencijal i najvece trziste na svetu. Do 2020. god Kina ce udvostruciti konzumaciju hrane, tako da je potraznja za proizvodima iz celog sveta ogromna.

Kompanija Yumis,pored velikog broja ostvarenih kontakata, obavila je i ozbiljne razgovore sa kinsekim kompanijama koje se bave uvozom robe iz celog sveta. Proizvodi za koje je bilo najvise inteserovanja su Dolci (tvrdo pakovanje), sladoledi, zacin za hotele, supe.

Opsti zakljucak iz Kine je jako pozivitan za nasu kompaniju.
br

circ